Livgardens Historiske Samling blev indviet den 12. januar 1978 af Hendes Majestæt Dronningen. Samlingen har til huse på Livgardens Kaserne ved Rosenborg. 

Livgardens Historiske Samling omfatter Livgardens Museum, arkiv & bibliotek, magasin- samt kontorfaciliteter. I Livgardens Museum formidles Den Kongelige Livgardes mere end 350-år lange historie, som garderenhed og feltenhed i den danske hær. I museet findes udstillet uniformer, våben, billeder, modeller, musikalier og meget andet. 

Livgardens Museum er åbent alle lørdage og søndage fra kl. 11.30-15.00. Der er gratis adgang. Besøgsadressen er Livgardens Kaserne, Gothersgade 100, 1123 Kbh. K. 

Generelt: Livgardens Historiske Samling kan imødekomme gruppebesøg uden for museets åbningstid (lørdage og søndage kl. 11.30-15.00), hvis der bestilles en særåbning med guide. 

En rundvisning med guide tager ca. 1,5 time og er forbundet med en donation til samlingens drift på kr. 1000,- Er der tale om en formidlingsundervisning -. dvs. med deltagerbetaling hos ekstern arrangør – er donationen kr. 1500,- Donationen bedes indbetalt inden rundvisning på følgende konto:

Danske Bank: 3001 – 966 9477. 

Oplysninger: Ved ønske om særåbning af Livgardens Historiske Samling bedes følgende oplyst: 

   • Ønsket dato og starttidspunkt 
   •  Gæsteliste, herunder navn på gruppe/forening
   • Antal; maks. 25 besøgende – kan dog afviges efter aftale 
   • Ansvarlig leder, herunder opgives navn, adresse, tlf. samt mail
   • Evt. tentativt program, f.eks. vægtning, kan aftales nærmere

NB: Livgardens Kaserne er først og fremmest fast tjenestested for Den Kongelige Livgardes Vagtkompagni, hvor forberedelser og uddannelse mv. i forhold til den kongelige vagttjeneste finder sted. Øvrige aktiviteter afpasses Vagtkompagniet, hvorfor Livgardens Historiske Samling forbeholder sig ret til at aflyse evt. aftalte rundvisninger med kort varsel. I tilfælde af aflysning af aftalte rundvisninger, refunderes indbetalt donation. 

Mødested: Rundvisningen starter og slutter ved Garderstatuen. Det er vigtigt grupper følges med den gruppeansvarlige og går samlet ind på kasernen. 

Deltagerliste med navne på samtlige deltagere indsendes senest en uge inden aftalt besøg. Herefter kan der ikke rettes i deltagerlisten. Besøg kan ikke gennemføres uden rettidigt indsendt deltagerliste. 

NB! Der skal forevises billede-ID for alle deltagende ved adgang til kasernen. 

Museets åbningstider

Man – Fre: Lukket 
Lør: 11.30 – 15.00
Søn: 11.30 – 15.00

Kontakt

LG-LE-Hist01@mil.dk

Find os 

Livgardens Kaserne
Gothersgade 100, 
1123 København K

Følg med 

© Copyright 2021 – Livgardens Historiske Samling